Mobil: +420 604 803 144
Email: info@m4f.cz

Co je to syrovátka ?

 

„Syrovátka“ je tekutina, která zůstává po sražení mléka. Syrovátka je vlastně mléčné sérum, které se získává po odstranění kaseinu z mléka. Kasein je sražená tuhá část mléka.

Sušená syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů nebo tvarohu.a vytvořen známý jako odpadní produkt při výrobě sýra. 
Syrovátka obsahuje v kapalném stavu okolo 1% bílkoviny.

Z tohoto důvod se mikrofiltrací oddělí laktkapaliny je vysoce koncentrovaný prášek připravený - známý koncentrát syrovátkových bílkovin s obsahem proteinu asi 80 procent.

Syrovátka může projít dalšími operacemi izolátů a hydrolyzáty jsou vyrobeny, které mají až 95 procent bílkovinného obsahu 

        *Hydrolýza
 bílkovin je proces zpracování, předtrávení či předštěpení. Hydrolytické štěpení se provádí kvůli lepší stravitelnosti a rychlejšímu využití.


Syrovátkový koncentrát je stále jednou z nejpopulárnějších forem proteinového prášku.

Obsahuje většinou od 50-80 % syrovátkových bílkovin, zbytky mléčného tuku a laktózy. Dnes je nejčastěji používanou surovinou pro výrobu proteinových nápojů a patří k těm levnějším surovinám pro výrobu proteinů. U kvalitního výrobku sledujte množství bílkovin (doporučím >65 %), ale také zastoupení tuku a laktózy, které by mělo zabírat minimum objemu.



Přihlášení proběhlo v pořádku.
Jste příhlášen jako. Host.
Neplatné uživatelské jméno, nebo heslo.
Váš kód je v pořádku, sleva je aplikována.
Váš kód nebyl správně zadán, sleva nebude započítána.